SupportSupport

Kundsupport

Ring telefonsupport för kunder

031-7095630

Mån - Fre: 08.00 - 18.00
Lör - Sön: Stängt

Du kan alltid maila oss!

support@gasystem.se

Skriv ditt kundnummer eller företagsnamn i ämnesraden så att vi kan handlägga ditt ärende snabbare.

IT-säkerhet: nu gör vi din IT-miljö ännu säkrare

Postad 17 mars 2017 i Nyheter

I november började Andreas som ny teknisk konsult. Andreas är 30 år och har nyligen avslutat en treårig högskoleutbildning inom IT-säkerhet. Vi säger varmt välkommen till honom och ser fram emot att tillsammans med Andreas kunna utveckla vårt kunderbjudande ytterligare inom IT-säkerhet.

Samtidigt lägger vi till fler tjänster inom IT-säkerhet

Idag finns många hot mot IT-säkerheten hos våra kunder. Därför scannar vi löpande marknaden för att hitta smart mjukvara och tillförlitlig teknik för att hantera detta.

 

Riktigt vass molnbaserad backuptjänst från Datto

Datto är i grunden en backuplösning, men den erbjuder också mycket mer. Med Datto har du till exempel din backup både lokalt och i molnet. Det innebär att informationen även lagras utanför huset vilket många gånger också är ett försäkringskrav idag. Genom att Datto är en serverbaserad tjänst så kan den också agera extra server, vilket innebär att Datto tillfälligt kan ersätta din ursprungliga server om den går sönder. På samma sätt går det också att start upp servern i molnet om det värsta scenariot skulle inträffa. Det bästa av allt? Datto är inte dyrare än den backuplösning du har idag.

 

Smidig antivirustjänst som inte sackar företagets IT-system

Nästa nya produkt som vi erbjuder är Webroot, en ny antivirustjänst. Webroot är också en molntjänst, vilket innebär att det mesta av tekniken ligger i molnet. Det gör att den tar mycket lite resurser från datorn och inte påverkar dess prestanda. En annan stor fördel med Webroot är att den har automatiska uppdateringar, vilket gör att du och dina kollegor alltid har den senaste versionen och maxar företagets virusskydd. Inga fler krångliga och instabila uppdateringar alltså.

 

Kaseya: uppdatera företagets samtliga mjukvaror på ett ställe

Den största säkerhetsrisken idag är att program inte är uppdaterade. Uppdateringar av mjukvara är också det vanligast förekommande felet vid driftstörningar. Det första vi gör vid en felsökning är därför alltid att uppdatera alla program. Och här kommer vi in på vår nästa tjänst som inte är ny – men fantastiskt för att hantera företagets uppdateringar och säkerställa att företagets IT-miljö är säker. Genom verktyget Kaseya får du ett verktyg där du kan göra alla viktiga uppdateringar för både server och pc på ett ställe. Användaren behöver alltså inte hantera – och hålla koll på – sina uppdateringar själv.

 

Förresten – använder du Office 365?

Då kanske Microsoft Sharepoint kan vara aktuellt? Sharepoint är i grunden en gratisprodukt för dig som använder Office365 och som gör att du kan bygga ett intranät för att dela information på både PC och mobiler. Vi har erfarenhet av att planera och implementera projekt för Sharepoint så kontakta oss gärna, så visar vi hur ni kan dra nytta av Sharepoints många funktioner för att underlätta informationshanteringen i företaget.

 

Välkommen att kontakta oss för mer information om hur vi arbetar med IT-säkerhet och säkerhet i företags IT-miljö.

Till toppen