SupportSupport

Kundsupport

Ring telefonsupport för kunder

031-7095630

Mån - Fre: 08.00 - 18.00
Lör - Sön: Stängt

Du kan alltid maila oss!

support@gasystem.se

Skriv ditt kundnummer eller företagsnamn i ämnesraden så att vi kan handlägga ditt ärende snabbare.

Nyhetsbrev December 2019

Postad 13 december 2019 i Nyheter

Hej

Vi på GA System har som strävan att alltid ligga i framkant när det gäller den senaste tekniken och i det ligger också säkerhet. Detta är ett område som är i ständig förändring både tekniskt och hur vi behöver tänka. Vare sig vi vill det eller inte så förändras och utvecklas hoten kring oss och vi måste vara på tårna och göra vårt yttersta för att förhindra intrång. Vi vet av erfarenhet att tekniken inte löser allt, mycket handlar också om beteendet hos användaren. Vikten av att ha en hög medvetenhet om riskerna och en förståelse för vad som kan hända om man klickar på en okänd länk alternativt öppnar en fil ifrån en okänd avsändare är av största vikt.
Vill du ha hjälp med att uppdatera din organisation på risker och konsekvenser kring hur vi som individer bör agera för en högre säkerhetsmedvetenhet så hjälper vi gärna till med detta. Planera in oss på ditt nästa personalmöte.
När det gäller våra tjänster kring säkerhet så vässar vi dessa enligt ”lager på lager” principen med utgångsläge att inte lita på en enskild produkt. Läs vad vi har på gång inom säkerhet samt vad Dataföreningen skriver om dataintrång och hur man kan minimera skadorna.
Jag vill även passa på att önska dig en härlig julledighet med familj och vänner.

Göran Behmer, VD
GA System AB

Senaste nytt – Vad vi har på gång när det gäller säkerhet

  • Microsoft rekommenderar att man har en extern backup då deras backuptjänst inte anses vara tillräcklig. Därför har vi har tagit fram en kompletterande tjänst för backup av hela innehållet i Office365 t ex både mail och dokument i Sharepoint och OneDrive
  • När det gäller Azure som är vår serverbaserade molntjänst så gäller samma sak här, vi tar fram kompletterande tjänst för backup av den kundspecifika servermiljön
  • Vi ser även över möjligheterna till en utökad säkerhet i vår antivirus produkt, WebRoot
  • Möjligheter att öka på tjänster i brandväggar ses över, går det att köpa till och vad som är rimligt kostnadsmässigt i förhållande till risk
  • Ett förhöjt skydd när det gäller spamfilter är på gång för mail
  • Generellt en ökad frekvens av backup

Vi kommer att återkomma med information kring paketering av säkerhetstjänsterna samt rekommendationer kring backup frekvens. Vi vill även lyfta fram den säkerhetsrisk som det innebär att ligga kvar i Windows 7 och Server 2008 efter Januari 2020.

Så mycket kostar ett dataintrång – men det går att minimera skadan

Dataintrång blir allt dyrare att hantera. Men med ordentlig incidentberedskap, god kommunikation och handfasta åtgärder som utbildning och kryptering kan den kostnaden minska. Läs mer i Computer Swedens artikel:

Computer Sweden – Dataintrång

Så mycket kostar ett dataintrång – men det går att minimera skadan

Dataintrång blir allt dyrare att hantera. Men med ordentlig incidentberedskap, god kommunikation och handfasta åtgärder som utbildning och kryptering kan den kostnaden minska. Läs mer i Computer Swedens artikel:

Computer Sweden – Dataintrång

Till toppen